Puuvillapensas ja kaakaopuu Kaisaniemessä

Yhtälö: ensimmäinen käynti Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan + vaatteiden ja suklaan tuotantoa tutkinut nuori nainen = maantiedefiilistelyä ja valokuvia

Puuvilla2 Puuvilla1

Voitte ehkä kuvitella yllättyneen hykerryksen määrän, jonka puuvillapensaan ja kaakaopuun livenä näkeminen aiheutti. En tiennyt, että näitä kasvatetaan täällä! Olen parisen vuotta seurannut vaatteiden ja suklaan tuotantoa, mutten ole nähnyt kummankaan raaka-aineita elävänä – siis höttöistä puuvillakuitua pensaassa tai puun varsilla roikkuvaa ja tuoretta halkaistua kaakaohedelmää.

Kaakao2 Kaakao1

Monelle kaakaopavun ulkonäkö ja suklaantuotannon ihmisoikeusongelmat ovat mysteeri. Itse tutkin suklaan tuotantoketjua ja maailmankauppa-argumentteja tehdessäni graduun pienen mediatutkimuksen ja Lego-kuvat Fazerin Suklaakoulu-kampanjasta.

FazerFazer2

Asioihin tartutaan parhaillaan Make Chocolate Fair -kampanjassa, katso esim. kotisivut ja  pääsiäispupujen lakko.

pupu

Ja niin, Kaisaniemen puutarhassa oli myös huoneita eri kasvillisuusvyöhykkeille ja lajeille trooppisesta Afrikasta kardemummaan, joita mukanani ollut nuoriso osasi liittää maantiedon tuntien sisältöön. Ei yhtään tyhmä asia puhua koulussakaan.

Kehotan käymään, on aika hieno paikka ja sinne pääsee välillä ilmaiseksi sisään :)