Video järjestöjen vinkeistä globaalikasvatukseen

Educa-messuilla 29 järjestöä esitteli globaalikasvatuksen materiaaleja Kansalaisvaikuttamisen torilla. Katso videolta, mitä vinkkejä antavat Eettisen kaupan puolesta, Rauhankasvatusinstituutti, Allianssi ja Suomen Ympäristökasvatuksen seura. Eetiltä mukana minä, Johanna ja vastamainostyöpajat.

”Tietoa, taitoa ja tunnetta maailmankansalaiseksi kasvamiseen”

Tammikuussa Educa-messuilla tuhannet opetusalan ammattilaiset seuraavat kiinnostavaa ohjelmaa ja tapaavat toisiaan… sekä järjestöjä, jotka tekevät koulujen kanssa yhteistyötä globaalikasvatuksen toteuttamiseksi. Järjestöt kertovat Educassa mm. koulutuksistaan, ja Kepan Sanna Rekolan mukaan ilmainen materiaali meni jälleen kuin kuumille kiville.

2,5 minuutin videopätkä esittelee monipuolista globaalikasvatusta. Oma naama heti aloitusruudussa, tottakai…

Tänä vuonna Kansalaisvaikuttamisen torille osallistui 29 järjestöä. Kepa päätti pyytää muutamaa järjestöä esittelemään videolle kouluvierailujaan, koulutuksiaan ja oppaitaan. Vinkkejä antavat Eettisen kaupan puolesta (Eetti), Rauhankasvatusinstituutti, Allianssi ja Suomen ympäristökasvatuksen seura. Messujen jälkeen järjestöihin voi aina ottaa yhteyttä ja materiaalit ovat jaossa sivustolla www.globaalikasvatus.fi.

Kulttuurihäirintää ja vastamainostyöpajat Educassa

Vuonna 2015 esittelin kulttuurihäirintää ja vastamainoksia Educan Opettajan olohuone -lavalla, kun biologian ja maantieteen opettajien järjestö BMOL kutsui minut esittelemään Natura-opetuslehdessä julkaistun artikkelini vinkkejä. Tänä vuonna olin päivystämässä Eetin ständillä ja yllätyksekseni pääsin esittelemään vastamainostyöpajan!

Videolle puhuessa aina jännittää ja joutuu tiivistämään suuria kokonaisuuksia, mutta hyvinhän se meni. Esittelyni loppuun haluaisin lisätä, että mainosmaailman lisäksi vastamainoksella voi tuoda esille monenlaisia yhteiskunnan ja kulutustuotteiden epäkohtia tai ratkaisuja niihin. Tässä yksi suosikeistani parin vuoden takaa: luokiolainen halusi muistuttaa autoilun aiheuttamista saaste- ja ilmastonlämpenemisongelmista, mutta muistuttaa myös julkisen liikenteen olemassaolosta ;) Lisää upeita teoksia täällä.

Nissan. Vastamainos, Vaskivuoren lukio