Nauti tyhjyydestä, ja muita vastamainoksia

Nauti tyhjyydestä, ja muita vastamainoksia (Jari Tamminen, 2019).

Upea teos täynnä Voima-lehdessä julkaistuja ja uusia vastamainoksia sekä tutkijoiden haastatteluja kuvien osoittamien epäkohtien taustoista. Loppusanoihin kirjoitin vastamainonnasta opetuksessa. Enjoy!

Nauti tyhjyydestä, ja muita vastamainoksia on kollegani Jari Tammisen (Häiriköt-päämaja/Voima) upea teos, joka täytyisi löytyä jokaisen perheen ja koulun kirjahyllystä. Yhtiin kansiin on koottu Voima-lehdessä vuosina 2015-2019 julkaistuja sekä täysin ennenjulkaisemattomia vastamainoksia.

Voiman vastamainokset ovat nostaneet tasoaan sekä sisällöllisesti että graafisesti, mutta ei siinä vielä kaikki! Erityisintä antia on parodiakuviin liittyvä tieteen popularisointi: kirjan artikkeleita varten on haastateltu tutkijoita, professoreita ja ”kaikenmaan dosentteja”, jotka avaavat parodiakuvien osoittamien epäkohtien taustoja ja ratkaisuja.

Vaikka kirja ei olekaan tehty juuri opetustarkoitukseen, suosittelen hyödyntämään sen kuvia ja tekstejä. Viime vuosina vastamainontaa onkin alettu myös opettaa yhä enemmän, ja sain kunnian kirjoittaa loppusanoihin vastamainoksista kriittisen ajattelun ja opetuksen välineenä. Kirjan lisäksi kannattaa käyttää kehittämiäni tehtäviä Medialukutaitoa vastamainoksista -oppaasta ja -esityksestä.

Kirjan voi tilata helposti verkossa ja antaa vaikka lahjaksi. Enjoy!