Jännittävää! Töitä Suomesta Englantiin ja Mosambikiin

Vuoteni alkoi inspiroivilla uutisilla: vielä yli 1,5 vuotta jatkan kiinnostavia opetusaiheisia järjestötöitä ja luovaa kansalaisaktivismia. Kevään koordinoin mediakasvatushanketta, joka on osa Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) globaalikasvatusta. Kesällä jatkan Koneen Säätiön jatkoapurahalla Suomessa ja Mosambikissa. Työssä pääsen kuromaan tutkimuksen, globaalikasvatuksen ja koulumaailman välisiä kuiluja umpeen.

Ja mitä ihmettä – Mosambik!

DSC_0769 HRSK2
Keväällä työskentelen upealla toimistoporukalla Töölössä ja monissa kouluissa Etelä-Suomessa…


Mozambique
…ja jos suunnitelmat toteutuvat, syksyllä kirjoitan opetusartikkelia ja blogia Maputon miljoonakaupungissa (kartta muokattu alkuperäisestä: Marcos Elias de Oliveira Júnior)

Eetti ja Koneen Säätiö tukevat työunelmiani

2014-16 työni ovat monipuolista ja monialaista kehittämistyötä (joskus hyvin vaihtelevaa ja hektistä sellaista). En aina muista kertoa kysyjille työkuvastani, johon saan tukea Eetiltä ja Koneen Säätiöltä:

Eetin töihin kuuluu monta osaa. Koordinaattorina kevääni painottuu työpajoihin ja kouluttamiseen, joista kerron toki blogissa! Hallinnoin OKM:n rahoittamaa hanketta, jossa koordinoin omat ja vapaaehtoisten työpajat eri oppilaitoksiin, koulutan globaalikasvatuksen teemoista järjestökentällä ja opettajakoulutuksessa sekä kirjoitan vastamainostyöpajoista oppaan. Erityisen jännittävää on sovittaa medialukutaitoa ja kansalaisaktivismia 4.-6.-luokkalaisille: kehitän vastamainospajoja ja kulttuurihäirintää (esim. tempaus, video tai installaatio) vantaalaisen ja turkulaisen kumppanuuskoulun kanssa sekä Viestintäkasvatusseuran kesäleirillä. 8.3. koulutus löytyy Facebookista täällä ja hanke esitellään Eetin sivuilla täällä.

Koneen Säätiön apurahaan kuuluu myös monenlaista työtä: Suomessa ohjaan työpajoja ja jatkan blogia sekä koulutan globaalikasvatuksen teemoista järjestökentällä ja kouluissa. Syksyllä aloitan kirjoittamalla englantilaisten kollegoideni kanssa opetusartikkelin maantieteelliseen lehteen. Työ vie aikaa, joten lähden syksyksi Mosambikiin siskon ja poikaystävän saamien töiden siivellä! Yksi vuosien 2015 ja 2016 kohokohdista on osallistua englantilaisen maantieteen tutkijoiden ja opettajien järjestön Geographical Associationin konferenssiin Englannissa, katso videolta kohdasta 1.10, mitä teimme Legoilla vuonna 2014:

Blogiin tulee siis kuukausittain lyhyitä kiinnostavia juttuja eri töistä ja maista. Erityisesti muutos Suomesta eteläiseen Afrikkaan voi olla todella jännittävä, mutta kokeiltava on!

Maputo
Mosambikin pääkaupunki Maputo on suuri ja vilkas, kuten monet Afrikan kaupungit…

Nivali
kun taas maaseudulta savanneille näkyy Suomesta poikkeavaa luonnonmaisemaa. Kulttuurishokkia odotellessa ;) Kuvat: Hansueli Krapf ja Stig Nygaard